[GESPEELD] TEST DRIVE: FERRARI RACING LEGENDS

[GESPEELD] TEST DRIVE: FERRARI RACING LEGENDS

Test Drive: Ferrari Racing Legends wordt momenteel ontwikkeld door Slightly Mad Studios en is alweer de 11e game van deze serie. Eerdere Test Drive games waren voornamelijk bekend als open wereld / sandbox games maar Test Drive: Ferrari Racing Legends kan het beste omschreven worden als een arcade-racer. Test Drive: Ferrari Racing Legends heeft, zoals de titel al doet vermoeden, alleen maar Ferrari’s om in te racen. Van de eerste Ferrari, de 125S uit 1947 tot het nieuwste model uit 2011. Wij hebben getracht deze rode monsters te temmen, maar of dit is gelukt lees je verderop.

Campagnes

Test Drive: Ferrari Racing Legends heeft een grote verzameling Ferrari’s, in totaal 50 verschillende modellen en om al deze auto’s te vrij te spelen zal je moeten beginnen met de campagne modus. Er zijn drie campagnes, Golden (modellen uit het jaar 1947 – 1973), Silver (1974 – 1990) en Modern (1990 – 2009). Elke campagne heeft ongeveer 10 verschillende events (races/opdrachten) die je succesvol moet afronden om verder te komen in de game en om meerdere Ferrari’s of tracks vrij te spelen. Elke opdracht heeft ook verschillende doelen en dit is leuk, want naast het zo snel mogelijk willen eindigen heb je bijvoorbeeld ook opdrachten om de snelste ronde tijd neer te zetten. Wat ons ook opviel is dat de zogenaamde timetracks echt op de seconde na luisteren. Een perfecte besturing, voornamelijk in de bochten, is dan ook noodzakelijk.

Authentic gevoel

Wanneer je met de Golden campagne begint wordt de sfeer direct duidelijk. Wij kregen het authentieke gevoel hoe zo’n coureur uit 1947 de auto bestuurde. In de eerste races ben jij een testcoureur en verken je de banen. Wanneer je dit goed doet wordt je natuurlijk een officiele coureur. Uiteraard race je ook op circuits uit die Golden periode, geen uitwijk mogelijkheden en de Ferarri’s zijn minder bestuurbaar. Dit heeft niets met de gameplay te maken want die vonden wij passend bij die tijd, ook lijken de grafics van de races uit die periode ouderwets. Dit gaf een oubollig gevoel wat zeker wel leuk was. De besturing en de auto’s kan je tot zekere hoogte instellen, wij kozen simpelweg voor het echte arcade racen waardoor je makkelijk in deze game rondjes op het circuit kan maken (en winnen).

Voor de liefhebbers van auto racen heeft Test Drive: Ferrari Racing Legends een leuke toevoeging. Alle circuits zijn namelijk voorzien van een toen en nu baan. Leuk om te zien hoe in de loop der jaren de circuits zijn aangepast.

VROEMMM!

In versnellingsvaart racen wij direct naar de Modern campaign toe. Het verschil tussen de Golden en Modern tijdperk is direct zichtbaar. Ook dit vonden wij erg tof. Maar ons hart sloeg even over toen wij met de nieuwere Ferrari’s aan de slag gingen. Racen in de Cote D’Azur in een Ferrari 459 Italia Sport geeft weer een heel ander gevoel. De agressie en de snelheid van de nieuwere auto’s zijn bijna voelbaar in ons lijf. Opvallend detail is dat elke auto anders stuurt, dus je zal bij elke auto je besturing moeten aanpassen.

Daarnaast zijn er verschillende soorten races en uitdagingen bestaande uit rally, GT en Formule 1 met:

  • Uitgebreide online competitie – tot acht spelers kunnen aan een race deelnemen
  • 36 circuits, inclusief variaties – GP-circuits, testcircuits en bonuscircuits

Conclusie

Test Drive: Ferrari Racing Legends is een race game voor iedereen, voor Ferrari-fans is dit natuurlijk een must-have. Net zoals andere arcade-racers stelt het schademodel niet veel voor. Voor de meer ervaren race-fan zijn er voldoende tune-opties zodat ook zij met de racer aan de slag kunnen. In de paar uur durende speelsessie die wij speelden waren wij dik tevreden over deze racer.

Bron: http://inthegame.nl

31/03/2012

Geplaatst op juni 3, 2012, in .., Race Games, Test Drive - Ferrari Legends. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: